+31 6 24 24 11 69
hulb@hulboosterhout.nl

Faalangstreductie training

Faalangstreductie training

Wat is faalangst?

Tegenvallende resultaten van leerlingen kunnen veel oorzaken hebben. Faalangst is er een van. Er is sprake van faalangst, indien een leerling als gevolg van zenuwen duidelijk naders presteert dan op basis van de capaciteiten van het kind verwacht kan worden. Veel leerlingen zijn vlak voor het leveren van prestaties zenuwachtig. Zij kunnen echter tijdens het presteren zichzelf in bedwang houden en presteren dan enigszins volgens de verwachting. Die zenuwen voor het presteren leiden vaak tot concentratieverhoging. Het heeft de functie van jezelf oppeppen.

Wanneer de prestaties steeds als het er op aankomt minder zijn dan verwacht, wordt dat faalangst genoemd. Een kind met faalangst vult zijn gedachten voor en tijdens het presteren met negatieve zaken. Gedachten als ‘dit kan ik nooit’ of ‘gisteren ging het ook mis’ verdrijven de gedachten over wat de leerling wel moet doen. Het gevolg is dat dat de leerling minder alert wordt op zijn huidige taak en dus fouten gaat maken. Zijn angst wordt bij de volgende prestaties, door de slechte prestaties weer verder vergroot.

Gebeurtenis leidt tot

Gedachten, die bepalen de

Gevoelens en die weer het

Gedrag.

Hulb biedt een training gericht op reductie (vermindering) van de faalangst en het vergroten van vaardigheden en zelfvertrouwen in combinatie met ontspaningsoefeningen middels het G-denken. Daarbij biedt Hulb ook bijeenkomst voor de ouders aan.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten voor minimaal 3 en maximaal 6 jongeren, inclusief de ouderbijeenkomst.

Bel ons